チキンピカタ Chicken Piccata - ほぼ毎日 英語学習日記 ~ 英語holic ~

チキンピカタ Chicken Piccata

Chicken Piccata Recipe 

Chicken piccata is nothing more than chicken breast cutlets, dredged in flour, browned, and served with a sauce of butter, lemon juice, capers, and either stock or white wine. It can be prepared in less than 20 minutes and is so easy and delicious.

チキンピカタは、鶏むね肉に小麦粉をまぶしてキツネ色になるまで焼いて、バター、レモンジュース、ケイパー、ブイヨンのソースをかけるだけの簡単な料理。20分以内で準備できて、とても簡単でおいしい。

chicken-piccata チキンピカタ

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蜜葉のクローバーINGREDIENTS (材料)
 Serves 4 (4人分)


* 2-4 boneless, skinless chicken breast halves (骨なし、皮なし)鶏むね肉2~4枚
* 1/3 cup flour 小麦粉1/3カップ
* 2 Tbsp grated Parmesan cheese 粉チーズ大さじ2杯
* Salt and pepper 塩・こしょう適量
* 4 Tbsp butter  バター大さじ4杯
* 4 Tbsp olive oil オリーブオイル大さじ4杯
* 3 Tbsp lemon juice レモンジュース大さじ3杯
* 1/2 cup chicken stock 鶏がらスープ1/2カップ
* 1/4 cup brined capers 塩漬けのケイパー1/4カップ
* 1/4 cup fresh chopped parsley 新鮮なパセリのみじん切り

・tbsp =tablespoon  (計量用)大さじ1杯


蜜葉のクローバーDIRECTIONS (作り方)


1 Cut the chicken breast halves in half horizontally, butterflying them open.

鶏むね肉の横半分を水平に羽状に切り開く




2 Mix together the flour, salt and pepper, and grated Parmesan. Rinse the chicken pieces in water and dredge them thoroughly in the flour mixture, until well coated.

ボールに小麦粉、塩、こしょう、粉チーズを混ぜ合わせる。
肉を水で洗って、肉が見えなくなるまで混ぜ合わせた粉をよくまぶす。

・dredge【ドレッジ】 (粉・パン粉などを)まぶす、ふりかける


3 Heat the olive oil and 2 Tbsp of the butter in a large skillet on medium high heat. Add half of the chicken pieces. Brown well on each side, about 3 minutes per side.

大きめのフライパンにオリーブオイルと大さじ2杯のバターを熱する(中~強火)。
鶏肉をいれて、片面約3分ずつキツネ色になるまでよく焼く。

・skillet 小鍋、フライパン
・brown キツネ色になるまで焼く


4 Add the chicken stock, lemon juice, and capers to the pan. Reduce the sauce by half. Whisk in the remaining 2 Tbsp of butter. Plate the chicken and serve with the sauce poured over the chicken. Sprinkle with parsley.

フライパンに鶏がらスープ、レモンジュース、ケイパーをいれて、半分の量になるまで煮詰める。残りのバター大さじ2杯を入れてあわ立てる。 お皿にのせた鶏肉にソースをかけて、パセリを散らして完成!

・whisk【ウィスク】 (卵、クリームなどを)あわ立てる
・sprinkle with ~を散らす、かける

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